sunnuntai 4. toukokuuta 2014

MUISTIMATKA ADI 2014 OSA 5. Muistiohjelmatoiminta esittäytyi kansainvälisesti

OSA 5. Muistiohjelmatoiminta esittäytyi

Kansallisen muistiohjelman järjestöllistä jalkauttamista

Muistiohjelmatoiminnan esittelemiseen oli varattu ruhtinaalliset 13 minuuttia ensimmäisen varsinaisen konferenssipäivän iltapäivällä. "Public health initiatives" -sessiossa oli kuusi esitystä ympäri maailmaa. Kuulimme muun muassa kansainvälisestä maaseutujen dementiatyön verkostosta, Kuuban muistiohjelmasta ja hollantilaisesta "Mastery Over Dementia" -nettikurssista muistisairaille ihmisille ja heidän omaisilleen.

Esityksessäni ehdin kertoa suomen muistiohjelmasta ja esitellä aivoterveyden edistämisen työkaluja. Etenkin muistikuntokortti herätti kiinnostusta, ja ruotsinkielinen materiaali kiinnosti kollegoja eurooppalaisista sisarjärjestöistämme. Saimme myös muistutuksen siitä, että Muistiliiton nimi on kansainvälisesti uniikki ja aivoterveyden edistämisen kannalta tosi hyvä. Yleisöstä kyseltiin miten terveet ihmiset saadaan kiinnostumaan Alzheimer-yhdistyksen muistikuntokortista, ja oivalsin että Muistiliittona meidän ei ole tarvinnut pohtia tätä näkökulmaa.
Kirsti Kuusterä Muistiliitosta (kuvassa keskellä) kertoi Muistiohjelman järjestöllisestä jalkauttamisesta. 

Palanen tietoa maailmalta osa 5.
Vaihdoin muutaman sanan australialaisen  Peter Birkettin kanssa, joka pyörittää maaseudun oloihin räätälöityä muistisairaiden ihmisten hoitokotia. Henkilökunnaksi on valikoitu kuntoutuksen ammattilaisia ja farmilla asuu myös alpakoita ja lampaita. Lukekaa lisää.


Kirsti 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti