perjantai 2. toukokuuta 2014

MUISTIMATKA ADI 2014 OSA 3. Vaikuttamista ja kokoustamista kansainvälisillä areenoilla

OSA 3. Toinen haaste: Council Meeting - vaikuttamista ja kokoustamista kansainvälisesti


Suomella ja Muistiliitolla on harvinainen etuoikeus: Meillä on edustaja ADIn hallituksessa, Muistiliiton liittovaltuuston puheenjohtaja Markus Löfström. Tämä tilaisuus on antanut meille vahvemman mahdollisuuden kansainväliseen vaikuttamiseen sekä myös tietoisuuteen siitä, mitä kansainvälisellä tasolla tapahtuu.

Council Meeting 2014

ADIn Council Meeting eli kansainvälinen edustajiston kokous sisältää pitkälle samat asiat kuin suomalainenkin liittovaltuuston kokous: Edellisen vuoden toiminnan ja talouden tarkastelu ja hyväksyminen sekä valinnat; tässä kokouksessa valitaan mm. ADIn puheenjohtaja seuraavalle kaudelle sekä osa hallituksen jäsenistä. Kansainvälisen kattojärjestön hallitukseen on paljon ehdokkaita, enemmän kuin paikkoja. ADIssa on mukana suuria jäsenmaita ja ryhmittymiä (kuten Aasia, Amerikka ja Afrikka). Euroopasta edustus on lähinnä Englannista. Suomi edustaa hyvin eurooppalaista näkemystä. Koska Suomen edustaja on tänä vuonna erovuorossa, kokous on meidän näkökulmastamme tavallista jännittävämpi. Edustajamme Markus Löfström on tehnyt ADIn hallituksessa kaksi vuotta töitä, ja vaikuttanut mm. siihen, että Suomi ja Muistiliitto teki lausunnon ADIlle aivoterveystyön merkityksestä. Mutta paljon on vielä tekemättä ja toivomme Markuksen jatkavan hallituksessa.

Markus Löfström valittiin jatkokaudelle ADIn hallitukseen.
Tämä luo kokoukseen ja kokousedustajalle paineita: paljon ehdokkaita suurista maista joilla voi olla koko maanosansa kannatus takanaan. Pienen Suomen ehdokas on saatava jatkamaan. Tämän vuoksi kokousta edeltävänä iltana mietittiin strategiaa ja kokousaamuna Muistiliiton kokousedustajat jalkautuivat kokousväen sekaan tekemään taustatyötä: jututtamaan ADIn jäseniä ja kokousedustajia sekä sopivan tilaisuuden tullen jakamaan ehdokkaamme käyntikortteja. Koska kokous oli ensimmäisenä konferenssipäivänä, tilanne oli haasteellinen: miten tehdä verkostotyötä muutamassa tunnissa? Onneksi ADIn hallituksen jäsenenä Markus on tehnyt kaksi vuotta aktiivista työtä, jonka pohjalta voi helposti jututtaa äänivaltaisia kokousedustajia.

Jännittävän kokouksen ja äänestyksen tulos oli Suomen kannalta upea ja siitä voimme olla iloisia. Markus Löfström sai ehdokkaista eniten ääniä: 36 kpl. Olemme ylpeitä edustajamme työstä  ja toivotamme yhtä vahvaa jatkokautta ADIn hallituksessa!

Kokouksessa käsiteltiin muitakin asioita, valittiin uusia jäsenmaita ja käytiin keskustelua Maailman Alzheimer-kuukaudesta ja monista muista hyvin tärkeistä asioista. Niistä kerromme tuonnempana, viimeistään seuraavassa uutiskirjeessä omille jäsenyhdistyksillemme.

Palanen tietoa maailmalta 3. ADIssa nyt on 84 jäsentä. Monet ADIN jäsenet -kuten Muistiliittokin- tukee muistisairaita ja läheisiä jäsenyhdistystensä toiminnan kautta. Näin katsottuna kaikilla tasoilla paikallisyhdistyksestä kansainväliseen kattojärjestöön on sama olemassaolon syy: edistää muistisairaan ja läheisen asemaa ja hyvinvointia sekä vähentää muistisairauksien haittavaikutuksia.

Ilouutiset Suomen delegaation puolesta,
Virva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti